Wat heb je nodig voor je eerste Spinning®les en waarom zou je gaan Spinnen®?

Als je besluit om te gaan Spinning® in een sportschool, moet je goed realiseren dat Spinning® een een intensieve sport is die veel vergt van je lichaam. Het is verstandig om een conditietest te laten doen bij een sportarts zodat je weet hoe het met je conditie is gesteld. Op die manier weet je ook wat je hartslagzones zijn die je kunt gebruiken in de Spinning® les.

Heb je last van gezondheidsproblemen? Meld dit voor aanvang van de les. Een gezondheidsprobleem hoeft geen reden zijn om niet een Spinning® les te kunnen volgend. Heb je hartproblemen dan mag je spinninglessen volgen maar alleen met toestemming van je arts. Meld het bij de trainer en dan krijg je de extra begeleiding die je nodig hebt. Rugproblemen? Door je Spinning® bike goed af te stellen met je trainer zul er geen of minder last van hebben. Zwanger? In overleg met je arts mag je ook spinninglessen volgen.Alleen de instelling van je Spinning®bike zal ook hier moeten worden aangepast.

Spinning® is een sport voor iedereen en voor jong en oud.

Er zijn veel sportscholen die Spinning® lessen geven. Zoek een sportschool die bij je past. Elke sportschool heeft een andere sfeer en je moet beoordelen is wat jij zoekt. Je moet je er thuis voelen. Kijk ook goed naar het abonnement. Zitten de spinninglessen in het basisabonnement of moet je er extra voor betalen. Ervaring wijst uit dat je bij veel sportscholen voor live groepslessen extra moet betalen. Is dat te veel? Volg dan de Spinning® lessen virtueel, dat kan ook bij veel sportscholen en is vaak gratis. De lessen die aangeboden worden door cyclemasters of virtual sports, zijn prima te doen voor elke beginner. Life spinninglessen zijn afwisselender. Het een is niet beter of slechter. Als Spinning® instructeur kan ik je adviseren bij beide keuzes.

Wat heb je nodig voor je eerste Spinning® les. Je hebt standaard een handdoek en een bidon nodig. Tijdens de lessen verlies je veel vocht en het is hygiënisch om een handdoek bij je te hebben. Het vocht dat je verliest moet je ook weer aanvullen en dat kan dus met een bidon. Drink voldoende tijdens en na de les. Doe je dit niet dan zou je hoofdpijn kunnen krijgen door een te kort aan vocht. Een Spinning®les duurt ongeveer 45 minuten en is zeer intensief. Persoonlijk adviseer ik water te drinken in plaats van sportdrank.

Speciale kleding heb je niet nodig. Je kunt Spinning®lessen volgen in normale sportkleding.ik adviseer om strakke wielrenkleding te dragen. Op die manier beweeg je makkelijker op de fiets. De meeste Spinning® bikes zijn uitgerust met klikpedalen en toeclips. Op die manier kan je met normale sportschoenen of klikschoenen spinnen. Zelf draag ik graag mtb-schoenen met spd plaatjes. Je kunt de kleding zo duur maken als je wilt, maar een setje wielrenkleding om te spinnen is al rond 60 euro verkrijgbaar via het internet en schoenen kosten ongeveer het zelfde. Bij de plaatselijke fietsspecialist kunnen ze je goed adviseren maar zul je wel meer geld kwijt zijn. Zelf ben ik tevreden over de schoenen en kleding van Rogelli. Bij de Declathon kun je ook goede schoenen en kleding vinden om te spinnen. De Spinning®fietsen zijn uitgerust met het spd systeem van shimano. Je schoenen moeten dus shimano plaatjes hebben.

Waarom zou je gaan Spinning®lessen gaan volgen?Spinning® is zeer geschikt als je snel resultaat wil bereiken in het verbeteren van je conditie en spierkracht. Wil je gewicht verliezen dan is spinning ook zeer geschikt. Er zijn verschillende soorten trainingen. In de meeste sportscholen wordt hiervan een combinatie gegeven, soms in aparte lessen. Je moet dan denken aan een intervaltraining, kracht of een vetverbrandigsles. Je kunt dit op de sportschool navragen. Combineer je de lessen met fitness of een body-pump les, dan zul je snel resultaat bereiken. De meeste efficiënte manier is om de spinninglessen te combineren met het dragen van een hartslagmeter. Op die manier zie je precies wat de training van je lichaam vergt.